V Janovciach horela obecná klubovňa, škody za vyše 75-tisíc eur

14.10.2012 Celý región

Janovce/Sabinov 14. októbra (TASR) - Pri dopravných nehodách a požiaroch zasahovali v sobotu (13.10.) večer príslušníci Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) na území Prešovského kraja. Pri kolízii dvoch osobných áut v Sabinove utrpeli zranenia šiesti ľudia, požiar v Janovciach, v okrese Bardejov, spôsobil škody za vyše 75.000 eur.

Ako TASR informoval Róbert Frimer z operačného strediska Krajského riaditeľstva HaZZ v Prešove, do obce Janovce privolali hasičov v sobotu pre požiar, ktorý vypukol vo vnútorných priestoroch obecnej klubovne.

Príčinou jeho vzniku bol pravdepodobne ohorok cigarety, ktorý vysypal niektorý z návštevníkov klubovne do odpadkového koša. Hasičom zo stanice v Raslaviciach sa napokon požiar podarilo zlikvidovať pomocou jedného C-prúdu a jedného vysokotlakového prúdu.

Pri spomínanom požiari v Janovciach podľa Frimerových slov k zraneniu osôb nedošlo. Škodu, ktorú spôsobil obecnému úradu, predbežne vyčíslili na 75.900 eur.

Na margo sobotňajšej dopravnej nehody v Sabinove, pri ktorej sa zranilo až šesť osôb Frimer poznamenal, že v spomínanom meste sa krátko po 22.00 h dostali do kolízie Dacia Sandero a Škoda Felícia. Zasahujúci príslušníci museli na mieste dve osoby vyslobodzovať z havarovaného auta. Podarilo sa im to bez pomoci hydraulického náradia.
 

Vyberte región